Imunotop - Pro kvalitnější činnost

Natto NKCP

NKCP - částečně purifikovaný produkt získaný kvašením kultury Bacillus subtilis natto, je funkční doplněk stravy, který zahrnuje antitrombotickou účinnost potraviny natto. Natto je samo o sobě tradiční potravina vyrobená fermentací, používaná v Japonsku po mnoho generací. NKCP je částečně purifikované, aby se odstranila většina výrazného zápachu natto a obsah vitamínu K2, což umožní širokou škálu použití NKCP jako funkčního doplňku stravy.
Účinné bílkoviny vylučované Bacillus subtilis natto, které jsou v NKCP obsažené, mu umožňují spolehlivě plnit svou funkci. Bylo potvrzeno, že tato purifikovaná a izolovaná účinná bílkovina je fragmentem bacillopeptidázy F, která se liší od běžné nattokinázy (proteáza subtilisin). Kvantitativní rozbor za použití metody ELISA tento závěr potvrzuje.
 
Nařízením Komise (EU) č.1924/2006 se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin. Je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským poradním orgánem (EFSA). Většina látek, používaných po staletí v lidové medicíně, získala v tomto hodnocení negativní stanovisko. Více se dočtete ZDE 
 
Natto NKCP není v ČR k dispozici. Důvod je jediný – nattokináza je dle nařízení Evropského parlamentu potravina nového typu.
Více o nařízení ZDE.
 
Nicméně na Slovensku je Natto NKCP běžně k dispozici.V případě zájmu jsme schopni Natto NKCP zajistit ze Slovenska.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.